NPO Radio 5

Halloween: griezelige liedjes

  1. Nieuwschevron right
  2. Halloween: griezelige liedjes

Het is Halloween en dat betekent lekker griezelen met een aantal duistere nummers. We zetten er vijf voor u op een rij.

'Dodenrit'

Een Russisch gezin is op weg naar Omsk als de wolven achter ze aan zitten. Langzaam aan moeten ze al hun kinderen opofferen aan de wolven, totdat ze nog maar met z'n tweeën over zijn. Zijn vrouw moet er ook aan geloven en als de stad dan eindelijk in zicht is, verliest de man zijn evenwicht en wordt ook door de wolven verslonden. Een echt horrorverhaal.

'Riders On The Storm'

Van de donderslagen en kletterende regen in het onheilspellende intro van Riders On The Storm van The Doors krijgt u zeker weten rillingen over uw rug. De zanger heeft het hele nummer ook nog eens fluisterend opgenomen om het echo effect te creeëren dat je op de album versie van het nummer hoort.

'Geef Mij Nu Je Angst'

Mocht u bang worden van al deze enge Halloween liedjes dan neemt André Hazes een klein beetje van die angst weg met zijn nummer 'Geef Mij Nu Je Angst'.

'Dracula'

Niet alleen het nummer van ZZ en de Maskers over Dracula jaagt u de stuipen op het lijf, maar de videoclip met al zijn doodshoofden is ook geschikt voor een duistere Halloweenavond.

'Symphaty For The Devil'

Dit bekende nummer van de Rolling Stones is geschreven vanuit het oogpunt van de duivel. Het is gebasseerd op het boek De Meester en Margarita van Michail Boelgakov. De duivel, lucifer, vertelt hoe hij duizenden jaren lang getuige is geweest van het geweld dat de mensheid tegen zichzelf gebruikt vooral in de naam van religie.