NPO Radio 5

Radio 5 Oeuvre Award - Frank Boeijen

  1. Nieuwschevron right
  2. Radio 5 Oeuvre Award - Frank Boeijen

Luister zondag 3 september naar het concert, live vanuit Nijmegen!

foto: Bullet-Ray

NPO Radio 5 eert de veelzijdige artiest voor zijn rijke oeuvre met meer dan 25 albums en noemt Frank Boeijen een inspirator voor veel jonge Nederlandse artiesten. Op zondagmiddag 3 september neemt Frank Boeijen de prijs in ontvangst tijdens een speciaal voor hem georganiseerd concert in de Stadsschouwburg in Nijmegen.

Jury

De NPO Radio 5 jury, bestaande uit juryvoorzitter Arjan de Ruiter (Music Director NPO Radio 5), Hans Schiffers, Bert Kranenbarg, Jan Rietman, Hijlco Span en Tom Herlaar, heeft unaniem besloten om de NPO Radio 5 Oeuvre Award 2017 toe te kennen aan Frank Boeijen.

“Wij prijzen zijn muzikaliteit en zijn eigenheid in tekst en muziek; een rots in de branding van de Nederlandse popmuziek. Zijn unieke stemgeluid en beeldende teksten maken van Frank Boeijen een zanger die veel jonge Nederlandse artiesten inspireert. Hij vaart zijn eigen muzikale koers en wordt daar door NPO Radio 5 voor geroemd”

Speciaal concert

Op zondagmiddag 3 september vindt de uitreiking van de NPO Radio 5 Oeuvre Award plaats in de Stadsschouwburg in Nijmegen. Tijdens dit speciale concert brengen verschillende artiesten een hommage aan Frank Boeijen. De voorbeschouwing en nabeschouwing ter plaatse wordt gepresenteerd door Jeanne Kooijmans.

Onder anderen Paul de Munnik, Marco Borsato, Mathilde Santing, Henk Hofstede, Manuëla Kemp en Racoon maken hun opwachting. Ook zal Frank zelf met zijn band een optreden verzorgen.

Voorbeschouwing

Jeanne Kooijmans proeft voor en na het concert de sfeer: Zij praat met de artiesten, die een hommage brengen. Daarnaast zullen we allerlei opmerkelijke uitspraken horen, die Frank deed door de decennia heen. Dit en nog veel meer, van 14.00 – 18.00 uur op NPO Radio 5!


NPO Radio 5 Oeuvre Award
Presentatie voorbeschouwing: Jeanne Kooijmans
Zondag 3 september
14:00 - 18:00