NPO Radio 5

Weet je nog? Tour Of Duty

  1. Nieuwschevron right
  2. Weet je nog? Tour Of Duty

Tour Of Duty was eind jaren '80 een populaire Amerikaanse dramaserie. De serie gebruikte veel muziek uit de jaren '60, waardoor sommige liedjes opnieuw een hit werden.

De serie bestaat uit drie seizoenen en gaat over de Vietnamoorlog. De oorlogsserie was toentertijd erg vernieuwend omdat onderwerpen zoals racisme, drugsgebruik en zelfmoord werden behandeld. Ook was dit de eerste serie waar je ernstige verwondingen en doden te zien kreeg.

Openingstune

'Paint It, Black' van The Rolling Stones wordt als openingstune gebruikt in de serie. De single is in 1966 voor het eerst uitgebracht, maar is door Tour Of Duty opnieuw een hit geworden. In 1990 bereikte 'Paint It Black' zelfs de eerste plek in de Nederlandse hitparade:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Albums Tour Of Duty

De serie brengt in de daaropvolgende jaren zes reguliere Tour Of Duty-cd's voort. De nummers op de cd's zijn zoals valt te verwachten afkomstig uit de jaren '60 en 7'0. Mede door deze cd's bestormden een aantal oude singles opnieuw de hitlijsten, bijvoorbeeld 'Born To Be Wild' van Steppenwolf:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nummer één positie

Het is immiddels 26 jaar geleden dat het eerste Tour Of Duty album op nummer één stond in de Nederlandse Albumlijst. Het album stond van 6 oktober 1990 tot met 27 juli 1991 in de lijst. In totaal waren dat 42 weken: Niet slecht voor een compilatie-cd!