NPO Radio 5

Happy birthday John Fogerty

  1. Nieuwschevron right
  2. Happy birthday John Fogerty

De nog altijd actieve Creedence Clearwater Revival frontman is op 28 mei 70 geworden! We zetten 3 toonaangevende video's op een rij.

CCR

John Fogerty groeit op in Californië en is 12 wanneer hij zijn eerste gitaar krijgt. Na met zijn broer Tom de rock & roll te hebben ontdekt start hij bands als The Golliwogs en The Blue Velvets. Pas in de jaren '60 scoren ze met Creedence Clearwater Revival enorme hits met covers als 'Proud Mary', 'Suzie Q' en 'I Put A Spell On You' en originals als 'Bad Moon Rising' en 'Fortunate Son'. Albums die je moet kennen zijn Cosmo's Factory, Revival en Willie And The Poor Boys.

Solo

Na 6 studio-albums en spanningen in de band vertrekt John Fogerty en begint aan zijn solo-loopbaan. Albums zijn o.a. Blue Ridge Rangers en Centrefield, waar het omstreden 'The Old Man Down The Road' op staat.... vind jij hem ook zo op 'Run Through The Jungle' lijken?

Op toer

De CCR-zanger is nog steeds in concertzalen en stadions te vinden! Opmerkelijk is deze video uit 2012 in Hyde Park, Londen. Met Bruce Springsteen speelde hij een Status Quo cover: