NPO Radio 5

Doe Maar op de achterbank

  1. Nieuwschevron right
  2. Doe Maar op de achterbank

Wim van Oevelen is jarenlang de manager van Doe Maar geweest. Samen met Wil Notten schreef hij het boek 'Doe Maar op de achterbank'. Bij de TinekeShow vertelde hij over twee bijzondere verhalen uit het boek.

Een leven vol rock-'n-roll

Wim van Oevelen schreef samen met zijn goede vriend Wil Notten het boek Doe Maar op de achterbank. Bij de Tinekeshow vertelde hij over het boek waarin hij al zijn verhalen heeft opgeschreven over zijn rock-'n-roll tijd, beginnend in de jaren 60. "Het was heel lang geleden, een heel andere tijd", vertelde Van Oevelen. "Ik was gewoon een hippie."

Armand

Van Oevelen, die opgroeide in Geldrop, leerde Armand kennen in de periode dat hij bekend werd van zijn hit 'Ben Ik Te Min'. "We waren heel nieuwsgierig", vertelde hij. "Armand had medicinale wiet en nodigde ons uit." Samen met Armand rookte hij zijn eerste joint en dat was het begin van een roerige tijd vol drugs en rock-'n-roll.

Doe Maar

In de jaren '80 werd Wim van Oevelen de manager van Doe Maar. Dit was volgens hem zijn leukste tijd. "Het avontuur alleen al en de jongens. Ik vond het geweldig!" Hij vertelde dat hij meemaakte hoe de band langzaamaan groeide en steeds bekender werd. Overal werden ze herkend. Het voelde als een beloning voor de bands waar hij niet bekend mee is geworden. "Ik vond het geweldig om mee te gaan. Van gevulde koeken konden we ineens naar Chinees gaan", grapt hij over het groeiende succes.

Tinekeshow
Ma t/m vr 12.00 - 14.00 uur
Presentatie: Tineke de Nooij