NPO Radio 5

Corry Brokken (83) overleden

  1. Nieuwschevron right
  2. Corry Brokken (83) overleden

De Nederlandse zangeres, onder meer bekend van haar winnende lied 'Net Als Toen' en vertolking van 'La Mama' is op 83-jarige leeftijd overleden. Zangeres Willeke Alberti bewonderde haar enorm, vertelde ze in Volgspot.

In het programma Volgspot (20:00 - 22:00) werd speciale aandacht besteed aan het leven van Corry Brokken. Zo vertelde ook Willeke Alberti over een van haar favorieten. 'Zij is altijd mijn favoriete zangeres geweest [... ] ik heb haar altijd bewonderd':

Nederlandse winst

Corry Brokken (3 december 1932, Breda) debuteerde na diverse los-vaste baantjes in 1952 in het AVRO radioprogramma 'Een Lied En Een Vleugel'. In 1956 vormde Corry samen met Jetty Paerl de Nederlandse afvaardiging tijdens het allereerste Eurovisie Songfestival. Een jaar later werd Corry opnieuw namens Nederland uitgezonden met het door Willy van Hemert geschreven 'Net Als Toen'. Corry Brokken was de eerste Nederlandse zangeres die het Eurovisie Songfestival won:

Milord

Ook scoorde zij een nummer 1-hit met een Nederlandstalige bewerking van Edith Piaf’s 'Milord'. Daarnaast trad de zangeres ook op de planken op, met Snip & Snap in de revue van René Sleeswijk.

La Mama

In 1962 ontving Corry een van haar 2 Edisons voor de elpee Mijn Ideaal. Verder presenteerde zij verschillende televisieshows op de Nederlandse én Duitse televisie. Corry coverde eveneens Charles Aznavour, met wiens 'La Mama' zij een grote hit scoorde: