NPO Radio 5

Jazzgenot in Praag

  1. Nieuwschevron right
  2. Jazzgenot in Praag

Praag is ontzettend populair onder Nederlandse toeristen als stedentrip. In deze muzikale stad zitten dan ook een hoop jazzcaf

Bill Clinton

Je zou het niet denken, maar Praag zit vol met bijzondere kelders waar kleine intieme jazzcafés zijn gehuisvest. De oudste en belangrijkste Jazzclub van Praag is de Reduta Jazz Club. Dit café was de eerste plek waar Tsjechen rock-'n-roll konden horen op gesmokkelde platen van Elvis Presley. Tegenwoordig is het café bekend van de jamsessie met Bill Clinton die onverwacht langskwam om op zijn saxofoon te spelen in 1994.

Luister hier naar de opname van de voormalige president van de Verenigde Staten:

Candy Dulfer en Marcus Miller

Midden in het oude centrum van de stad is het AghaRTA Jazz Centrum te vinden. Deze intieme kelder stamt af uit de 14de eeuw en is vooral geïnspireerd op de muziek van Miles Davis. Sinds 1992 bestaat de club en hebben er beroemde jazzmusici opgetreden, als drummer Billy Cobhan en de Amerikaanse saxofonist Branford Marsalis. Ook Nederlandse muzikanten komen er over de vloer. Zo trad de Nederlandse saxofonist Hans Dulfer al eens op en ook dit jaar tijdens het AlghaRTA Jazz Festival zal zijn dochter Candy Dulfer optreden.

Wilt u weten hoe dat festival er uit ziet? Kijk hier naar het optreden van de Marcus Miller Band in 2012:

Wat was uw muzikale ervaring in Praag? Laat het ons weten in een reactie.