NPO Radio 5

Paul de Munnik ontdekt zijn stijl

  1. Nieuwschevron right
  2. Paul de Munnik ontdekt zijn stijl

Paul de Munnik is solo gegaan en heeft zijn eerste 'eigen' album uitgebracht. In de Volgspot was hij te gast om te vertellen over zijn nieuwe carri

Eigenheid

Paul de Munnik kennen we allemaal van het duo Acda en De Munnik. In 2014 maakt het duo bekend om na 25 jaar uit elkaar te gaan. Beiden gaan hun eigen weg en Paul kiest ervoor om een solo-album uit te brengen. Bij Volgspot vertelt hij over het nieuwe album. "Mensen vinden het zoals ik gehoopt had: heel mooi, eigen en een nieuwe stap na wat we al gedaan hebben." De Munnik is vooral opzoek gegaan naar zijn eigenheid. Dat is ook goed terug te horen op het album Nieuw. "Ik wil zoeken naar wat mijn vorm is", vertelt de zanger.

Anders dan met Thomas

Zelf is Paul De Munnik erg tevreden over het resultaat van het album. Toch is het anders dan met Thomas Acda samen. "De stijl was dat duo en binnen het duo lever je iets in, zegt De Munnik. "Je moet inschuiven." Nu hij solo is gegaan heeft de zanger meer vrijheid gekregen om echt alles in te zingen, zoals hij dat zelf wilt. "Als het gevoel goed is, dan klopt het gewoon." En wat Thomas betreft, die vond de cd heel mooi.

Luister hier het fragment met Paul De Munnik terug:

Amandla! Mandela

Voor de musical Amandla! Mandela die momenteel in het DeLaMar Theater te zien is, schreef Paul De Munnik ook de teksten. Behalve 'Ren Lennie Ren' schreef hij nooit eerder een musical. Wel was de zanger er meteen voor te porren. "Ik wilde dat heel graag doen."

Zelf vind hij dat de muziek goed is gelukt, maar hij is ook kritisch. "Ik ben te werk gegaan zoals ik mijn eigen liedjes maak." Tijdens het schrijfproces zingt hij zelf de liedjes in, maar nu moest hij er rekening mee houden dat anderen dat zullen gaan doen. In dit geval een koor uit Kaapstad. "Ik had al melodiën en harmoniën gemaakt waarvan ik wist: die gaan zij niet pakken." Het is een geheel andere cultur volgens De Munnik, maar het koor heeft het geheel eigen gemaakt.

Luister hier het gesprek over de musical Amandla! Mandela terug:


Volgspot

Ma - vr 20.00 - 22.00 uur
Presentatie: Hijlco Span