NPO Radio 5

Charles Groenhuijsen te gast

  1. Nieuwschevron right
  2. Charles Groenhuijsen te gast

Journalist en publicist Charles Groenhuijsen was te gast bij de TinekeShow. In de show vertelde hij over zijn Amerika.

'Over 997 mijl rechtsaf'

Groenhuijsen woont al een aantal jaren in de Verenigde Staten, waar hij ook geruime tijd correspondent was voor de NOS. Wat de journalist zo fijn vindt aan Amerika? In de camper stappen en de GPS horen zeggen: 'Over 997 mijl rechtsaf'. "Dat is het ultieme genot, die immense ruimte. Je doet er verder niets mee, maar het idee van die ruimte vind ik heerlijk", vertelt Groenhuijsen.

Amerikaanse verkiezingen

In de Verenigde Staten zijn de verkiezingen inmiddels al losgebarsten, ook al wordt er volgend najaar pas officieel gestemd. Het gaat er nu om wie de kandidaten worden voor de twee grote partijen: de republikeinen en de democraten. "Ik hoop dat er nog een nieuwe Obama opstaat, ik heb hem nog niet gezien", zegt Groenhuijsen. Ook komen Jan Rietman en Charles Groenhuijsen terecht in een verhitte discussie over de potentiele kandidaten en het Amerikaanse verkiezingsstelsel.

Oh, Oh, Amerika

Jarenlang was Charles Groenhuijsen onze man in Amerika en in zijn nieuwe boek 'Oh, Oh, Amerika' vertelt hij over zijn tweede vaderland. "Het boek is in mei uitgekomen en voor de derde druk ben ik wel dingen aan het herschrijven. Ik moet Donald Trump er bijvoorbeeld in schrijven, dat is echt iets van afgelopen twee maanden. Maar ook het hoofdstuk over politiegeweld moet je heel genuanceerd blijven bijwerken."

Wilt u het gehele interview terugluisteren? Dat kan hieronder:


TinekeShow
Presentatie: Jan Rietman
ma-vr 12:00 - 14:00