NPO Radio 5

Ed Sullivan: man die artiesten grootbracht

  1. Nieuwschevron right
  2. Ed Sullivan: man die artiesten grootbracht

Hij heeft artiesten in zijn show gehad, waarvan de meeste mensen alleen kunnen dromen. Vandaag is zijn sterfdag dus zetten we een aantal uit de oneindige lijst van memorabele momenten op een rij.

The Beatles

Het is februari 1964 als The Beatles drie optredens geven tijdens de Ed Sullivan Show. Amerika ontdekt de vier jongens en Beatlemania is een feit. Overal waar ze gaan staan gillende fans op ze te wachten.

Elvis Presley

Ook Elvis Presley ontbreekt niet aan het lijstje van artiesten die optreden in de Ed Sullivan Show. Hier zie je een nog jonge King of Rock-'n- Roll met het nummer 'Hound Dog' in oktober 1956.

The Mamas and the Papas

De Ed Sullivan Show gaat over van zwart wit naar kleurenbeeld en The Mamas and the Papas komen met hun kleurrijke outfits goed uit op beeld. Ook zij hebben hun doorbraak mede te danken aan het programma.

The Rolling Stones

The Beatles zijn niet de enige die tijdens hun optreden overstemd worden door het gegil van enthousiaste fans. Ook de dan nog piepjonge Rolling Stones hebben een horde aan fans in de zaal zitten. Twee jaar na het oprichten van de band geven ze al dit optreden in het programma van Ed Sullivan.

The Jackson 5

Een dan nog vrolijke kleine Michael Jackson staat samen met zijn broers onder meer in 1970 op het podium van de Ed Sullivan Show. Hier zingen ze het nummer 'ABC'. Net als bij de vele andere bands in het programma, weet de kleine Michael Jackson dan nog lang niet wat hem te wachten staat.

Janis Joplin

Ook de populaire zangeres Janis Joplin is te gast in het prgramma van Ed Sullivan. Hier is ze te zien in maart 1970, een paar maanden voordat ze op 27-jarige leeftijd overlijdt.