NPO Radio 5

Hijlco Span over finale Eurovisie Songfestival

  1. Nieuwschevron right
  2. Hijlco Span over finale Eurovisie Songfestival

Waylon is door naar de finale van het Eurovisie Songfestival! Maakt hij een goede kans om te winnen? Astrid sprak met onze Hijlco Span.

Hijlco Span is op dit moment in Lissabon en Astrid de Jong sprak met hem. Hoe heeft hij de halve finale ervaren? "Het was hartstikke spannend. Ik dacht: 'het zou toch niet gebeuren dat het net niet goed gaat", vertelt Hijlco. Gelukkig wist Waylon zich te plaatsen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. "Hij heeft deze finaleplaats zeer verdiend."


Kers op de taart

Hijlco Span is super blij dat Waylon door is naar de finale, maar zijn liefde voor het festival is groter. 'Als Waylon nou niet door was gegaan met welke kracht had je dan genoten?', vraagt Astrid. "Ik ben dol op het Eurovisie Songfestival. Het Songfestival als cultureel evenement. Als jaarlijks muzikaal feest. Dat is waar ik altijd enorm van geniet. Al dan niet Nederland in de finale heeft daar geen invloed op", legt Hijlco uit. "Het Songfestival is de lekkerste taart van het jaar en als Nederland meedoet dan is er een lekker kersje op geplaatst ook", aldus een enthousiaste Hijlco.

Quote

Het Songfestival is de lekkerste taart van het jaar en als Nederland meedoet dan is er een lekker kersje op geplaatst ook

Hijlco Span

Hijlco's Favoriet

We gaan natuurlijk winnen, maar van wie kunnen we eventueel verliezen? "Cyprus. Echt een zomerhit in wording. Dat is een gevaarlijke concurrent", legt Span uit. Toch is Cyprus niet per se de favoriet van Hijlco: "Mijn favoriet is toch Duitsland. Prachtig liedje. Het is een beetje in de stijl van Ed Sheeran en het is een liedje dat mij echt raakt." Kiest hij liever voor dit nummer in plaats van 'Outlaw In 'Em' van Waylon? Je hoort het hieronder:

Bert Op 5
Dj: Bert Kranenbarg
Ma t/m vri: 16.00 - 18.00

Foto omslag: ANP