NPO Radio 5

Luv' bij de TinekeShow

  1. Nieuwschevron right
  2. Luv' bij de TinekeShow

De damesgroep werd eind jaren 70 bekend met hits als 'Trojan Horse' en 'You're The Greatest Lover'. Maandag waren ze te gast bij de TinekeShow om over vroeger en nu te kletsen.

Nieuw materiaal

Marga, José en Ria waren in de jaren 70 ontzettend populair als de formatie Luv. Binnenkort duiken ze de studio in om nieuw materiaal op te nemen. Vanaf juli treden ze weer op in Nederland, België en Duitsland, maar eerst schoven de dames aan bij de TinekeShow om te vertellen over hun nieuwe plannen.

"We zijn heel intiem bezig"

Ria heeft heel lang niet meer gezongen. "Ik vind het best grappig om ze weer terug te zien", vertelt ze over de samenwerking. "We zijn heel intiem bezig." Toch ervaren de dames het anders dan vroeger. "Als je heel jong bent, dan weet je ook niks. Alles kwam een beetje tegelijk."

40 jaar

De band bestaat bijna 40 jaar. Hun liedjes werden voorheen geschreven door Hans van Hemert. De dames zijn nu benaderd door een Amerikaanse producer die graag wilde schrijven voor de dames. "Het is erg leuk dat hij het wil", vertellen de dames over de beoogde samenwerking.

Luister hier het hele gesprek met Luv' terug:


Tinekeshow

Ma t/m vr 12.00 - 14.00 uur
Presentatie: Tineke de Nooij