NPO Radio 5

TV tip: Nooit Meer Alleen

  1. Nieuwschevron right
  2. TV tip: Nooit Meer Alleen

Er zijn nog te veel eenzame mensen in Nederland en daar moet wat aan gedaan worden. In het nieuwe programma Nooit Meer Alleen worden vijf ouderen uit hun isolement geholpen.

Alleen

Een jaar lang volgt presentatrice Martine van Os Tini, Henk, To, Koos en Lydia. Zo heeft To altijd in de brillenzaak gewerkt die ze samen met haar man had, maar langzaam is iedereen weggevallen. Koos verloor drie jaar geleden zijn grote liefde en is alleen achtergebleven op hun woonboot.

Leven met eenzaamheid is verschrikkelijk en daarom gaat Martine ze helpen het leven weer op te pakken en er iets moois van te maken.

Iedereen

Veel mensen denken dat eenzaam worden iets is dat hen nooit zal overkomen, niets is minder waar. "Het komt in de beste families voor. Een kenmerk is dat je zo lamlendig wordt dat het niet alleen lukt om je leven weer op de rit te krijgen. Wij hebben ze geholpen."

Hoopvol en optimistisch

Een jaar lang bezig zijn met eenzaamheid moet zwaar zijn geweest. "Ik wist natuurlijk wel dat het er was, maar dat het zo extreem en zo ontzettend veel voorkwam dat wist ik niet. Daar ben ik wel van geschrokken. Toen ik begon dacht ik wel dat het zwaar zou worden, maar er gebeurt zoveel dat het hoopvol en optimistisch wordt. Na dit jaar ben ik er toch ook wel vrolijk van geworden."

Vanaf vanavond is Nooit Meer Alleen iedere maandag en dinsdag te zien op NPO 1 om 22.10.

Beluister hier het hele gesprek met Martine van Os:


Wekker-Wakker!
Presentatie: Henk Mouwe & Manuëla Kemp
ma-vr 07:00 - 10:00