NPO Radio 5

Gerard Cox ontvangt Oeuvreprijs

  1. Nieuwschevron right
  2. Gerard Cox ontvangt Oeuvreprijs

Gerard Cox kreeg tijdens een speciaal concert in het DeLaMar Theater in Amsterdam de Oeuvreprijs uitgereikt, uit handen van Bastiaan Ragas. Luister de uitzending nu terug!

Bekijk de foto's van de avond

Beluister de gehele uitzending:

Uur 1

Uur 2

Van 1948 tot Sinatra

De publieke nostalgische radiozender eerde Cox voor zijn rijke oeuvre en opmerkelijke bijdrage aan de Nederlandse muziek. Gerard Cox beklom vanavond het podium en bracht de mooiste liedjes uit zijn oeuvre ten gehore. Ook verraste hij het publiek in het DeLaMar Theater met een exclusieve uitvoering van Frank Sinatra’s nummer 'In The Wee Small Hours Of The Morning'. Voice of Holland-finalist Sjors van der Panne bracht met het lied ; 'Rotterdam, Ik Mis Die Stad Van Toen' een bijzonder hommage aan de 75-jarige artiest.

Bijdrage

NPO Radio 5 eert Gerard Cox met de Oeuvreprijs vanwege zijn rijke oeuvre en opmerkelijke bijdrage aan de Nederlandse muziek. Volgens de publieke nostalgische zender weet hij als geen ander al meer dan 50 jaar een gelukzalig gevoel van nostalgie op te wekken bij liefhebbers van kleinkunst en zang. Als zanger, cabaretier, acteur, regisseur en scenarioschrijver biedt hij jongere generaties een prachtige blik op het leven van vroeger. Zijn liedjes '’t Is Weer Voorbij Die Mooie Zomer', '1948' en 'Die Goeie Oude Tijd' zijn geliefd bij presentatoren van NPO Radio 5 en zijn luisteraars.

Oeuvreprijs uitzending

Op vrijdag 29 mei 2015 trakteert NPO Radio 5 tussen 16.00 en 18.00 uur zijn luisteraars op het feestelijke live concert van Gerard Cox.

De publieke zender reikt de NPO Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs uit aan een artiest of componist die gedurende lange tijd van grote betekenis is geweest voor de Nederlandse muziek. Eerder ontvingen Cliff Richard, Willeke Alberti, Lee Towers, George Baker, Liesbeth List en Anita Meyer de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs. De prijs bestaat uit een award en een cheque van 5.000 euro, die Gerard Cox na afloop van het feestelijke concert heeft overdragen aan het Streekmuseum Hoeksche Waard.

foto: Ans van Heck