NPO Radio 5

Wat stond er op de B-kant?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wat stond er op de B-kant?

Rond deze tijd in 1977 begon Fleetwood Mac aan zijn derde week op #1 met hun anthem 'Go Your Own Way'. De bijna verloren track 'Silver Springs' was op de andere zijde van het schijfje te beluisteren.

Kant A: Boosdoenerij

Zoals voor velen bekend, staat het Fleetwood MAc album Rumours bol van impliciete & expliciete relatie-spanningen... Wellicht was het daarom ook zo succesvol. 'Go Your Own Way' is een niet zo subtiele boodschap van zanger & gitarist Lindsey Buckingham aan ex én bandgenote Stevie Nicks. Het moet een ongemakkelijke situatie zijn geweest: Nicks zou zelfs hebben geëist dat Buckingham wat regels in het lied veranderde. Maar hij weigerde.

Kant B: Weemoedige wraak

Stevie kreeg ook ruimschoots de kans alles er uit te gooien. Dit is niet alleen te horen in het lied 'Dreams', maar ook op B-Kant 'Silver Springs'. De titel vond zijn oorsprong in een autorit met Lindsey, de song zelf gaat over het gevoel van onlosmakelijkheidbnadat een relatie voorbij is. "Soms blijven liefdes door het hoofd spoken, Lindsey was dit voor mij", aldus Stevie. 'Silver Springs' haalde het album echter niet: kopers van de single in 1977 hadden geluk!