NPO Radio 5

Joke Bruijs blijft spelen en zingen

  1. Nieuwschevron right
  2. Joke Bruijs blijft spelen en zingen

De zangeres en actrice vertelde in Wekker-Wakker-Weekend! openhartig over haar Rotterdamse roots, de ziekte kanker en samenwerken met een beroemde ex-man...

Ervaring opdoen

Vanaf haar prille jeugd wist Joke -geboren als Jopie- al dat ze zangeres wilde worden. De 'spotlight' was dan ook snel gevonden, en voor ze het wist trad ze op als achtergrond zangeres, bandjes en later in revues onder andere in cabaretvoorstellingen met Jan Blaaser, Don Quishocking, Mini & Maxi en De Mounties:

Werken met je ex

Sommige echtparen redden het niet. Vaak wordt er dan met ruzie afscheid genomen. Maar Joke Bruijs en voormalig eega Gerard Cox weten nog uitstekend met elkaar samen te werken: zo ook in de nieuwe voorstelling De Oasebar:

Die rotziekte

Op vroege leeftijd verloor Joke haar vader aan de ziekte kanker. Later maakte ze hetzelfde mee in haar eigen lichaam, en wist niet goed hoe ze het moest delen met de wereld, want het gaat een ander niet aan. Toch is ze er openhartig mee omgegaan:

La Famiglia

Voor een artiest, en zeker ook Joke, heeft de televisie veel voordelen voor een loopbaan. Bruijs vertelde aan Jan Rietman ook nog even over de nieuwe dramaserie La Famiglia, binnenkort te zien op NPO1: