NPO Radio 5

In memoriam: Tommy Tedesco

  1. Nieuwschevron right
  2. In memoriam: Tommy Tedesco

Volgens het magazine Guitar Play is Tommy Tedesco de gitarist die het meest is opgenomen. Hij is te horen op de opnames van vele grote artiesten, maar overlijdt op 10 november 1997 op 67-jarige leeftijd.

Indrukwekkend c.v.

Gitarist Tommy Tedesco is geen onbekende voor grote artiesten als bijvoorbeeld The Beach Boys. Hij speelt mee op hun nummer 'Fun Fun Fun' Maar is ook te horen op 'Be My Baby' van The Ronettes en nummers van The Everly Brothers, Barbara Streisand en Frank Sinatra.

Als je gek bent op tv series is de kans groot dat je hem ook voorbij hebt horen komen.Hij speelt namelijk op de titelsong van series als The Twilight Zone en Batman, maar is ook in de films The Godfather, Jaws, Mission: Impossible en The French Connection is de gitarist te horen. Kortom: een indrukwekkende lijst met een hele hoop mooie muziek.

Film

Op 10 november 1997 overlijdt Tommy Tedesco aan longkanker. Zijn zoon Denny maakt na de dood van zijn vader de film The Wrecking Crew met daarin ook een interview met zijn vader. De film gaat over een groep sessiemuzikanten die in Los Angeles werken met grote artiesten. Collega gitarist en vriend Larry Carlton vertelt waarom Tommy Tedesco zo'n geweldig persoon is: