NPO Radio 5

David Letterman: 33 jaar knotsgek

  1. Nieuwschevron right
  2. David Letterman: 33 jaar knotsgek

Gisteravond was de laatste uitzending van het Amerikaanse televisieprogramma Late Night With David Letterman. Na 33 jaar stopt het gezicht met zijn programma. Een goed moment op terug te kijken naar een paar (muzikale) parels uit de show.

Van presidenten tot seksbommen: David Letterman zag ze 33 jaar lang allemaal voorbijkomen. De populaire show was niet altijd te volgen in ons land, maar hij maakte regelmatig wereldnieuws, met bijzondere opkomsten en de grootste artiesten!

James Brown

De Godfather of Soul was om 1982 te gast in de show van David Letterman. Tijdens zijn bezoek speelde hij een medley van 'Sex Machine', 'There Was A Time' en 'I Got A Feeling'. Zo’n swingend optreden dat je haast niet stil kunt blijven zitten.

James Bond

Wellicht geen muzikant, maar 'James Bond' Sean Connery kwam voor zijn eerste Late Show op kenmerkende wijze op in de studio... of beter gezegd landde in de studio:

Huey Lewis

In 1983 komt de Amerikaanse Huey Lewis langs bij de Late Night-show en speelt zijn ‘The Heart Of Rock And Roll’. Zijn album Sports stond destijds bovenaan in de hitlijsten in de Verenigde Staten.

Sonny and Cher

Meer dan tien jaar nadat het duo uit elkaar ging, verschenen ze in 1987 samen op de bank bij David Letterman. Natuurlijk traden de twee ook op met hun grootste hit ‘I’ve Got You Babe’. Het is het laatste grote televisieoptreden geweest van het duo dat in de jaren zestig en zeventig actief was.

Phil Collins

Phil komt in 1989 langs bij Late Night With David Letterman om zijn nieuwe album But Seriously te promoten. Het album wordt een gigantisch succes en zijn hit ‘Another Day In Paradise’ groeit uit tot een anthem van de daklozenorganisaties over de hele wereld. Met het nummer haalt Collins destijds geld op bij concerten voor lokale organisaties voor daklozen.

Whitney Houston

De inmiddels overleden Whitney Houston trad in 1985 op in de show bij David Letterman. De zangeres was toen 22 jaar en stond nog aan het begin van haar carrière. Ze trad op met het nummer ‘Saving All My Love For You’.