NPO Radio 5

Luv' komt bij weer elkaar

  1. Nieuwschevron right
  2. Luv' komt bij weer elkaar

Halverwege jaren 70 leerde Nederland de band Luv kennen. Eind jaren 80 viel de band uit elkaar en een aantal kleine re

Zuid-Amerika

Hoe is het tot deze nieuwe samenkomst gekomen? Hijlco Span vroeg het lid van het eerste uur José Hoebee. Een topproducer uit Miami heeft met de dames contact gezocht: ze gaan dus de plas over om een album op te nemen:

"Sjala-la-la"

Met een paar kleine hitjes zoals 'My Man' en 'Dream Dream' debuteerde Luv' met de zangeressen Marga, Patty en José in 1977. Hun echte eerste nummer één-hit komt uit in 1978. 'You're The Greatest Lover' stond ruim 16 weken in de Mega Top 50 en piekte vijf weken lang op de eerste positie. De opvolger van het nummer was 'Trojan Horse' en wist 13 weken in de hitlijst te blijven en piekte tevens twee weken op 1.

Patty Brard

In 1980 besloot Patty Brard de groep te verlaten. Ze werd vervangen door Ria Tielsch en de groep ging verder, maar echte hits scoorden ze niet meer. Het doek valt in 1982 dan toch echt definitief voor de meidengroep. In 1988 vindt er een reünie plaats voor een televisieactie van Mies Bouwman. Marga wilt graag een comeback maken, maar José en Patty zien het niet zitten en haken af. Marga gaat verder met nieuwe zangeressen, maar heel veel succes wordt niet geboekt.

Biografie

In 2015 verschijnt er een biografie over de meidengroep, maar daar is Patty het niet geheel mee eens. Het boek bevat verhalen en anekdotes waar Brard het niet mee eens is. Na een hoop gedoe wordt het boek uiteindelijk toch uit de handel genomen. Nu is het dan toch weer tijd voor een reünie als het aan een Duitse tvproducent ligt. Hij heeft de dames benaderd voor een reünie en die gaat er komen. Thans, Marga en José zijn enthousiast, maar ze hebben besloten Patty niet te benaderen. In plaats daarvan is Ria Thielsch opnieuw gevraagd om de groep te versterken. Wanneer ze weer op het podium zullen staan is nog niet bekend.