NPO Radio 5

Het verhaal achter Que Sera, Sera

foto: trailer The Man Who Knew Too Much
  1. Nieuwschevron right
  2. Het verhaal achter Que Sera, Sera

In 1956 nam Doris Day het lied 'Whatever Will Be, Will Be (Que Sera, Sera)' op. Een vrolijk klinkend lied dat in de film waarvoor hij bedoeld was een spannende lading kreeg...

Hitchcock

In 1955 begint 'Master of Suspense' Alfred Hitchcock met het regisseren van spionagethriller The Man Who Knew Too Much. Wat velen niet weten, is dat hij in 1934 een bijna identieke film opnam.

In de film spelen James Stewart en Doris Day de hoofrollen. Het verhaal: Dr. Benjamin McKenna en zijn vrouw Josephine zijn op vakantie in Marokko, wanneer hun zoon na een serie mysterieuze gebeurtenissen wordt ontvoerd.

Whatever Will Be

Het lied 'Que Sera Sera' speelt aan het einde van de film een sleutelrol.

Op zoek naar hun vermiste zoon belanden de McKenna's in een onbekend huis, waar Doris Day haar zoontjes favoriete lied achter de piano ten gehore brengt. Niet om de gasten te vermaken, maar om haar kind te laten weten dat ze in de buurt is.

Uiteindelijk begint de jongen in een andere kamer mee te fluiten...

Bekijk het moment hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Oscarwinnaar

Het lied werd in opdracht van Alfred Hitchcock voor de film geschreven door Jay Livingston en Ray Evans, die samen veel hebben gecomponeerd, waaronder de hits 'Silver Bells' (o.a. Jim Reeves) en 'Mona Lisa' (Nat King Cole). Uiteindelijk leverde het stuk de twee heren op 27 maart 1957 een Oscarbeeldje op.

Zo te zien op deze beelden kregen de heren tijd voor maar een kort bedankje:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.