NPO Radio 5

Hoogtepunten van 2015

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoogtepunten van 2015

Wat een jaar hebben we gehad op NPO Radio 5! Beluister hier wat opmerkelijke interviews en optredens.

Week van de Jaren 60

In februari gingen we terug naar de sixties, met onder meer de Top 200 van de Jaren 60 en interview met gasten als Liesbeth List, die in die jaren bevriend raakte met Ramses Shaffy:

Oeuvreprijs voor Gerard Cox

De Rotterdammer gaf een optreden in het Amsterdamse DeLaMar. Zijn grootste hits leverden hem uiteindelijk de Oeuvreprijs op. Luister het concert nog eens terug:

Eagles op 1

'Hotel California' van The Eagles stond op #1 van de Top 200 van de Jaren 70! In Plein 5 vertelde zangeres Maggie MacNeal over haar doorbraak in het decennium:

5 mei op locatie

We vierden en herdachten 70 jaar bevrijding van ons land op locatie in het prachtige Groesbeek met optredens van o.a. Bubbles & Boa's:

interviews en Maarten Peters' Bevrijdingslied:

60 jaar Songfestival

Op 18 mei stond de hele avond op NPO Radio 5 in het teken van 60 jaar Songfestival, met presentatoren Ron Stoeltie en Hijlco Span. De avond was gevuld met optredens en interviews, van onder meer Ben Cramer:

Veteranendag in Den Haag

NPO Radio 5 was op het Malieveld, en sprak met veteranen, Mark Rutte en Anneke Grönloh:

Live bij de 50 Plus Beurs

Utrecht was begin september 'the place to be', dus waren wij er ook in de Jaarbeurs. Onder meer Jan en Anny & Iris Kroes traden op bij onze Amerikaanse diner:

De Evergreen Top 1000

Van de spetterende Stemfinaledag tot onze eerste week op locatie in Beeld & Geluid, het was een geweldige toplijst:

Luister de Evergreen Top 1000 hier terug >>

Frank Sinatra Dag

Op 12 december herdachten we op zijn 100e geboortedag de enige echte Frank Sinatra, onder meer met een mooie radiodocumentaire: