NPO Radio 5

Prinses Laurentien co-presentatrice Je dag is goed

  1. Nieuwschevron right
  2. Prinses Laurentien co-presentatrice Je dag is goed

Prinses Laurentien van Oranje kruipt voor één ochtend achter de microfoon om samen met Jeroen van Inkel de MAX-ochtendshow "Je dag is goed" te presenteren.

Startschot Week van de Alfabetisering op maandag 3 september

Met Jeroen stelt zij op maandag 3 september het programma samen én geeft zij het startschot voor de Week van de Alfabetisering.

Prinses Laurentien ziet uit naar de samenwerking: "Toen Jeroen van Inkel voorstelde om samen zijn programma te presenteren was ik direct enthousiast. Want grote moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen zorgt in het dagelijks leven voor meer obstakels dan je denkt. Radio is een geweldig medium om veel mensen te bereiken over dit onderwerp. Ik proefde zijn oprechte wens om het belang van lezen en schrijven onder de aandacht te brengen”.

Jeroen van Inkel heeft ook veel zin in de bijzondere samenwerking: "Ik heb zelf een aantal boeken geschreven en weet hoe lastig taal soms kan zijn. Daarom draag ik Stichting Lezen & Schrijven en haar activiteiten, waar prinses Laurentien van Oranje oprichter van is, een warm hart toe. Haar energie en bevlogenheid die in het MAX-programma 'Eindredactie' naar voren kwamen, inspireerde mij om haar hiervoor te vragen”.

Over Je dag is goed en de Week van de Alfabetisering

Jeroen van Inkel presenteert Je dag is goed, waarin goede muziek en de dagelijkse actualiteit centraal staan. Maandag 3 september presenteert Jeroen de uitzending samen met prinses Laurentien. In deze uitzending wordt het startschot gegeven van de Week van de Alfabetisering. Bijna 1000 organisaties door het land vragen aandacht voor laaggeletterdheid door activiteiten te organiseren. Al 85.000 mensen doen mee. Een team van Razende Reporters (voormalig laaggeletterden) toert door het land en brengt verslag uit van de meest spraakmakende momenten. De bustour start bij NPO Radio 5 als Jeroen van Inkel en Prinses Laurentien de Razende Reporters uitzwaaien. Daarnaast zal er op NPO Radio 5 in de diverse programma's aandacht worden besteed aan dit onderwerp. De muzikale en inhoudelijke samenstelling van Je dag is goed zal in handen zijn van de prinses en Jeroen.

Lees meer over de Week van de Alfabetisering

Je dag is goed
Maandag 3 september
Van 07.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5