NPO Radio 5

Frank en Bono, een prima mix

  1. Nieuwschevron right
  2. Frank en Bono, een prima mix

Frank Sinatra deed een aantal opvallende duetten, waaronder een heel succesvolle met rockzanger Bono. Wat maakt de twee zo'n goed duo?

Wat maakt dat Frank Sinatra en Bono, zanger van één van 's werelds grootste rockbands U2 zo'n onverwachte en toch geslaagde mix is? We zetten de twee eens naast elkaar.

Crooner en rocker

Frank Sinatra was een crooner. Met een grote, diepe stem zong hij zijn liedjes schijnbaar moeiteloos. Melancholie en een stijlvol charisma gingen daarbij hand in hand.

Bono brengt zijn liedjes met veel vuur, je hoort aan zijn stem dat 'ie het meent. Zijn stem werkt nauw (en rauw) samen met de klanken van de gitaar en rest van de band, samen brengen ze één boodschap.

De dandy

De rocker

The Voice en Bono Vox

Van alle bijnamen van Frank Sinatra (denk aan Ol' Blue Eyes) is 'The Voice' wel zijn bekendste. Het waarom laat zich raden.

Bono is de bijnaam van Paul David Hewson & komt van Bono Vox, wat 'goede stem' betekent. Paul heeft overigens meer bijnamen gehad, waarvan de meest opvallende Steinhegvanhuysenolegbangbangbang is.

I Did It My Way

One (met U2)

Revenge en change

Een zeer bij Frank Sinatra passende quote is deze; "The best revenge is massive success" Een nuchtere vechter, die Frank.

"Music can change the world, because it can change people" aldus Bono. De wereldverbeteraar in Paul Hewson spreekt.

Conclusie

Allemaal leuk en aardig, maar waarom combineren de twee nu zo goed? Het blijft gissen natuurlijk, maar het lijkt erop dat twee ingrediënten belangrijk zijn: beide heren zijn totaal verschillend en hebben een 'Bono Voice'!