NPO Radio 5

Zangers vieren Dierendag

  1. Nieuwschevron right
  2. Zangers vieren Dierendag

Werelddierendag is 'n uitgelezen kans om uw huisdier in het zonnetje te zetten. En u bent niet de enige die dat doet, heel veel artiesten hebben hun maatje bezongen in een liedje.

'Me And You And A Dog Called Boo' - Lobo

Dit liedje gaat over twee mensen die door het land heen trekken in een oude auto, die eigenlijk niet goed meer werkt, samen met hun hond Boo:


'Ben' - Michael Jackson

'Ben' gaat over een vriendschap tussen een rat en een klein jongetje. Het nummer is ook gebruikt als titelsong voor de film Ben. Deze film is een vervolg op de film Willard, waarin de rat Ben alleen niet zo'n lieverdje is... Gelukkig merk je daar niks van in het nummer van Michael Jackson:


'Old Shep' - Elvis presley

'Old Shep' is een zielig nummer geschreven door Red Foley over de hond waarmee hij is opgegroeid. Later werd de hond vergiftigd door een buurman en schreef Foley er een nummer over. Dit nummer wordt ook gezongen door de King of Rock-'n-Roll:


'Delilah' - Queen

Freddy Mercury is dol op zijn katten. Hij heeft ook een hoop harige vriendjes gehad door de jaren heen en op het album Innuendo zingt hij over één van hen, genaamd Delilah.