NPO Radio 5

Lente klinkt zo

  1. Nieuwschevron right
  2. Lente klinkt zo

De dagen worden langer, lammetjes worden geboren en er wordt meer gevree

Wat is er toch zo mooi aan de lente? We vertaalden de kernwoorden van de lente voor u naar muziek en beeld.

Zonlicht!

De zon komt eerder op en gaat later onder. Welk nummer verwoordt dat gevoel van lichtheid beter dan André van Duins 'Als De Zon Schijnt'?

Euforie!

Al dat extra daglicht geeft ons een gevoel van euforie! Het gevoel dat een 'Brand New Day' voor ons ligt...door Michael Jackson en Diana Ross, uit de film The Wiz.

Geboorte!

Lammetjes en andere dieren worden in de lente geboren, zodat ze goed op krachten zijn tegen de tijd dat de winter komt. 'The Birds And The Bees' van Jewel Akens leek ons hier zeer toepasselijk.

Knoppen!

Bomen en planten beginnen in de lente knoppen en bloemen te vertonen. 'Morning Has Broken' van Cat Stevens klinkt bijna als een zich ontvouwende bloem, vindt u niet?

Liefde!

Er wordt meer gevreën in de lente, we zeggen het maar gewoon. En of het nou met meer zonlicht te maken heeft of gewoon met de schaarsere kledij in dit jaargetij, het resultaat is hetzelfde. We krijgen een gevoel van 'Kiss Me':

En u...?

Wat vindt u zo mooi aan de lente? En welk liedje hoort daarbij? We horen graag uw suggesties en hopen in elk geval dat u van bovenstaande beelden en muziek een lentegevoel heeft gekregen!