NPO Radio 5

Het Beggars Banquet van de Stones

  1. Nieuwschevron right
  2. Het Beggars Banquet van de Stones

Waarom gewoon je LP uitbrengen als het ook op een leuke manier kan, dachten The Rolling Stones. Ter gelegenheid van hun nieuwe lp Beggars Banquet geven ze op 5 december 1968 een groot beggars banquet voor journalisten.

Verkleed

Alle journalisten moeten op die dag naar het Gore hotel in Londen komen voor de bijeenkomst, maar ze mogen niet in hun dagelijkse kleding langskomen. Alle journalisten nemen in stijl plaats aan tafel. Er is een witte versie van de hoes van de lp met daarop de titel. Dit doet denken aan een soort uitnodiging voor bijvoorbeeld een etentje. Later wordt er gekozen voor een andere hoes. Op de LP staan de nummers: 'Sympathie For The Devil', 'No Expectations', 'Dear Doctor', 'Parachute Woman', 'Jig Saw Puzzle', 'Street Fighting Man', 'Prodigal Son', 'Stray Cat Blues', 'Factory Girl' en 'Salt Of The Earth'.

Taart

Niet allemaal komen ze weer zo netjes naar buiten als toen ze naar binnen gingen, want Mick Jagger besluit dat het een goed moment is om een taartgevecht te houden. De engelse custard pies vliegen door de lucht. Helaas doet Keith Richards niet mee, want hij voelt zich niet zo lekker die dag. Kortom: een lp release om nooit meer te vergeten.