NPO Radio 5

Heel Nederland Kijkt Sterren

  1. Nieuwschevron right
  2. Heel Nederland Kijkt Sterren

Wie op een heldere avond de ruimte inkijkt kan duizenden sterren zien. Daarachter bevinden zich nog ontelbare mysteries.

Planeten zoeken

Manuëla Kemp belt met Govert Schilling om te praten over onze kosmos. Hij roept iedereen op om 's ochtends goed op te letten, want er is een bijzonder verschijnsel op komst. Als je deze week tussen 6.00 en 7.00 naar het oosten kijkt dan zie je een hele heldere ster. Dat is de planeet Venus en als je nog een beetje beter kijkt zie je ook Jupiter en Mars ernaast. En als je dit volhoudt zie je in november de maan erbij komen.

Luister hier naar het interview met Govert Schilling:

Buitenaards leven

Woensdagavond is Heel Holland Kijkt Sterren te zien op NPO 1. Tijdens het programma leggen Govert Schilling en Jeroen Latijnhouwers alles uit over ons heelal. Ze gaan het hebben over buitenaards leven, maar er komt bijvoorbeeld ook iemand langs die al zijn hele leven de maan in de gate houdt en er tekeningen van maakt. Kijkers kunnen ook vragen en foto's insturen.

Een voorproefje

Maandag 19 oktober was Govert Schilling te gast bij De Wereld Draait Door en daar gaf hij alvast een klein kijkje in het heelal.


Wekker-Wakker!
Presentatie: Manuëla Kemp
ma-za 6:00 - 10:00