NPO Radio 5

Anne van Veen te gast bij Tineke

  1. Nieuwschevron right
  2. Anne van Veen te gast bij Tineke

Naast zingen en acteren is Anne van Veen ook begonnen met schrijven. Haar debuutroman 'Wie ik aan het zijn was' is net uit. Ze was te gast bij de TinekeShow!

De worsteling van Alma

De afgelopen tijd is de kunstacademie waaraan Anne van Veen studeerde in het nieuws, omdat leraren relaties zouden aanknopen met leerlingen en misbruik maken van hun macht. Laat dat nu net het onderwerp zijn van het boek dat Van Veen op dat moment aan het schrijven is. "Het boek gaat over de 19-jarige Alma die van het platteland naar de stad verhuist en daar naar het eerste jaar van de toneelschool gaat. Ze moet opeens volwassen worden en loopt op school in de armen van een zonderlinge vijftiger die haar docent is. Het gaat over de worsteling die Alma heeft met loyaal zijn aan zichzelf of loyaal blijven aan de school en die docent."

De dochter van

Gelukkig blijft Anne van Veen naast schrijven ook gewoon zingen. Iets dat ze vroeger liever wilde dwarsbomen, omdat haar vader Herman van Veen dat natuurlijk ook doet. "Ik wilde het graag dwarsbomen, omdat het een logische keuze was en je wordt zo snel 'de dochter van'. Ik heb mijn eigen stijl gekozen door de opleiding die ik heb gedaan, door wat ik vanuit huis ken en ook gewoon wat ik zelf mooi vind."

Beluister hier het interview met Anne terug: