NPO Radio 5

Middle Of The Road: de zware weg

  1. Nieuwschevron right
  2. Middle Of The Road: de zware weg

In 1972 stond het nummer 'Sacramento (A Wonderful Town)' van de Schotse band Middle Of The Road ruim 16 weken in de Nederlandse Top 40, waarvan 7 weken op

Sally Carr werkte eerst als kapster

De Schotse band Middle Of The Road begon eerst halverwege jaren '60 onder de naam Part Four en veranderen later in Los Caracas. De bandleden hadden nog geen succes om van hun muziek te kunnen leven. Zo werkte zangeres Sally Carr als kapster, Ian McCredie als opzichter, Eric McCredie als vertegenwoordiger en drummer Ken Andrew als cameraman.

Opgelicht door een manager

Toen ze op een dag werden uitgenodigd door een Argentijnse manager die de band roem en succes beloofde in zijn thuisland, vertrokken de leden naar Italië om met een cruiseschip mee te gaan. Helaas was er geen schip, geen manager en hun geld was ook verdwenen.

Doorbraak

Om toch te kunnen overleven trad de band op in verschillende clubs in Rome en Florence. Tijdens een van de optredens werden ze per abuis ontdekt door een Italiaanse manager die de band een platencontract aanbood. Langzaam krabbelden ze er weer bovenop en braken ze eindelijk door in 1971 met het nummer 'Chirpy Chirpy Cheep Cheep'.

Black Gold

Na een reeks van grote internationale hits, zoals 'Soley Soley', 'Samson And Delilah', 'Yellow Boomerang' en natuurlijk 'Sacramento' bracht de band in 1976 hun laatste album Black Gold uit. Zangeres Sally Curr koos om solo te gaan. Het leverde haar echter geen hits meer op evenals voor Middle Of The Road die verder gingen met Linda Carroll. Gelukkig hebben we de muziek nog!