NPO Radio 5

Happy birthday Gary Brooker!

  1. Nieuwschevron right
  2. Happy birthday Gary Brooker!

De zanger van Procol Harum en solo-songs als 'No More Fear Of Flying' viert op 29 mei zijn 71e verjaardag. In zijn leven zong hij onder meer deze prachtige liedjes.

Procol Harum

Nadat de in Londen geboren Brooker zijn eerste bandje de Paramounts ontbindt, wordt in 1966 Procol Harum geboren. Je zou het aan zijn diepe stem nooit hebben geraden, maar in 1967 is hij pas 22 als de band doorbreekt!

No More Fear Of Flying

In 1979, twee jaar na het opbreken van Procol Harum, verschijnt zijn grootste solo-hit 'No More Fear Of Flying'. Beatles-producent George Martin werkte mee aan de track:

Alan Parsons Project

Gelukkig heeft Gary zijn muzikale talenten ook in dienst van anderen getoond, zij het in de band van Eric Clapton of als vocalist in 'Limelight', een lied van de Alan Parsons Project uit 1985. Die warme stem is onmiskenbaar:

Concert For George

Wie was er eigenlijk niet op die avond in 2002? In deze gigantische jam sessie tijdens het 'Concert For George' voor George Harrison zong Gary het lied 'Old Brown Shoe'... en dat klonk heel fijn!

A Whiter Shade Of Hair

Zijn lokken zijn witter, maar de stem is nog subliem: dat bewijst deze opname van Procol Harum uit 2015. Van harte, Gary!