NPO Radio 5

TV tip: Terug naar de Sixties

  1. Nieuwschevron right
  2. TV tip: Terug naar de Sixties

In het Tropenmuseum Amsterdam is nu een tentoonstelling over de '60 te zien en daarom neemt NPO Cultura je dit weekend mee terug in de tijd naar dit heerlijke tijdperk.

The Beatles

The Beatles kunnen niet ontbreken aan een weekend over de jaren '60. Daarom start het weekend met een documentaire over die ene keer dat de band in Nederland staat in het kleine dorpje Blokker. De documentaire wordt zaterdag 14 november om 20:30 uitgezonden op NPO Cultura.

Roy en Twiggy

Niet alleen The Beatles zijn bekende namen in die tijd, maar ook fotomodel Twiggy is het gezicht van de jaren '60. Met haar slanke figuur en korte haar is ze een opvallende verschijning. Ook Roy Lichtenstein speelt een belangrijke rol. Met zijn kunstwerken die regelrecht uit een stripboek komen is hij razend populair. Zijn werk wordt door iedereen direct herkend. Met de documentaire Roy Lichtenstein - Behind the mirror geeft de maker een unieke kijk op de persoon achter de ogenschijnlijk luchtige schilderijen.

Jinni Dellaccio

Als je haar ziet lopen zou je niet denken dat ze alle grote artiesten voor haar lens heeft gehad. Op een vernieuwende manier fotografeert ze onder meer Neil Young, The Rolling Stones, The Beach Boys en The Who. De bands zet ze niet in een fotostudio op een rijtje neer, maar ze neemt ze mee naar buiten en laat ze bijvoorbeeld in bomen klimmen. De documentaire wordt zondag 15 november uitgezonden op NPO Cultura.

Wil je weten wat je nog meer kunt verwachten tijdens het jaren '60 weekend van NPO Cultura? Kijk dan hier.