NPO Radio 5

50 jaar Adres Onbekend

  1. Nieuwschevron right
  2. 50 jaar Adres Onbekend

Een gouden jubileum voor het geliefde programma! Op zondag 3 januari wordt in de uitzending de aftrap gegeven.

De festiviteiten rond het feestelijke jubileum van het eerste zoekprogramma van Nederland zullen als gevolg van de corona-maatregelen verspreid door het jaar plaatsvinden.

Zoektraditie

In 1971 begint bij Adres Onbekend een jarenlange zoektraditie in Nederland. Het programma wordt al bijna 20 jaar gepresenteerd door Ron Kas, de laatste jaren in samenwerking met verslaggever Amy-Lee de Boer. Eerder werd Adres Onbekend gepresenteerd door onder andere Anne van Egmond, Hans van Willigenburg en Jeanne Kooijmans. Elke week worden in de uitzending dierbaren herenigd met behulp van luisteraars en de unieke Zoekbrigade.

Succesformule

Ron Kas is trots dat Adres Onbekend al 50 jaar een constante factor is in het radiolandschap. “Het samen met de luisteraars zoeken naar uit het oog verloren dierbaren is een onverwoestbare succesformule. Tienduizenden mensen hebben via ons programma iemand teruggevonden. We zijn een bij uitstek verbindend programma! Adres Onbekend heeft ook aan de wieg gestaan van tv-programma’s als Spoorloos en Memories. Alle reden om er als redactie trots op te zijn!”

Zilveren Reissmicrofoon

Behalve het luisterpubliek (tussen de 150 en 200.000 luisteraars via NPO Radio 5 en zo’n 400.000 extra via de zeven regionale omroepen Omroep Zeeland, Omroep Flevoland, Radio M Utrecht, Omroep Gelderland, NH Radio, Omroep West en RTV Drenthe) heeft ook de Nipkow-vakjury zijn bewondering niet onder stoelen of banken gestoken. In 2016 werd Adres Onbekend bekroond met de Zilveren Reissmicrofoon, de meest prestigieuze Nederlandse radioprijs. De jury prees het programma om het vervullen van “een van de oerfuncties van de radio: mensen terugvinden die kwijt zijn.”

Gouden jubileum

Op 3 januari wordt dus het startschot gegeven voor de festiviteiten, maar het jaar 2021 staat volledig in het teken van het gouden jubileum. En van verhalen met een gouden randje!

Dus: zoek jij al 50 jaar naar je oude liefde? Wil je op je 50e eindelijk gaan zoeken naar je biologische vader? Kom maar op met jouw verhaal! Luister via NPO Radio 5 of de zeven beste regionale omroepen, deel jouw verhaal of herinnering en vier mee! De redactie is bereikbaar via zoeken@adresonbekend.nl of 0800 3030300.


Adres Onbekend
zondag 3 januari
12:00 - 14:00
NPO Radio 5