NPO Radio 5

Baby's, linoleum en Tune Crackers

  1. Nieuwschevron right
  2. Baby's, linoleum en Tune Crackers

Dat is een aparte combinatie, nietwaar? Het Theater van het Sentiment verrast u graag! Deze week tripjes naar 1959 1967.

Opvallende Tune Crackers

Zaterdag 21 maart gaat ’t Theater terug naar het jaar 1959.

Tien dagen geleden vertegenwoordigde Teddy Scholten ons land op het Eurovisie Songfestival in Cannes. Zij deed dat met het liedje ‘Een beetje’ én won! Vandaag is zij De Vrouw van de Dag!

Twee Rotterdamse jongens noemen zichzelf de Tune Crackers en spelen zichzelf in de kaart met hun opvallende liedjes. Het muziekblad voor de muziekminnende tieners raakt er niet over uitgeschreven.

Voor mensen die met de tijd meegaan is dit het moment om linoleum op de vloer te leggen én in de bioscopen kijken we naar ‘Gigi’ met de veelzijdige Maurice Chevalier in een van de rollen.

Armand is een hit

Zondag 22 maart staat met grote sierlijke letters ‘1967’ op de gevel geschreven…

Veel Nederlandse artiesten in de hitlijst van 22 maart 1967. Onder hen: Boudewijn de Groot, Leen Jongewaard, Jasperina de Jong, Frans Halsema, Gert en Hermien Timmerman én Armand. Met ‘Ben Ik Te Min’ stijgt hij door naar de 18e plek en de rek lijkt er nog lang niet uit…

Er wordt veel geklaagd door ouders. De televisie van tegenwoordig brengt veel programma’s, waarvan kinderen uit hun element raken. In de voorstelling vanmiddag een voorbeeld van positieve kinderprogramma’s.

Het land is in rep en roer en in afwachting van een koningskind, het eerste kind van prinses Beatrix en prins Claus.

Cassius Clay is weer in ’t nieuws en vandaag valt hem de eer te beurt. Hij wordt Man van de Dag!THEATER VAN HET SENTIMENT
iedere zaterdag- en zondagmiddag van 16.00 – 18.00 uur op NPO RADIO 5
Presentatie : Jeanne Kooijmans.