Ananas
De 'Vraag van vandaag' behandelde recepten van vroeger. Anneke belde met een mysterie: De 'Lady Sara' pudding. Ze wist nog wel dat er ananas in zat, gelatine, iets met omroeren... Zonder een handleiding is deze natuurlijk nooit meer na te maken!
Totdat er een beller zich meldde met een goed geheugen:
Recepten
Er kwamen meer mails binnen voor dit dessert... Wie weet iets om te proberen deze kerst?
Met dank aan Willy Lieuwerink, Marianca Ernst en Jannie Oomen:
6 blaadjes gelatine, 1 blik ananasschijven ( 564gr), 5 el suiker, 3 el grand marnier, een kwart liter room, 2 eieren
- Gelatine weken in koud water
- Ananassap afgieten boven steelpan ( ongeveer 2 dl), suiker toevoegen en langzaam roerend verhitten.
- Gelatine uitknijpen en van het vuur af, door het saproeren en grand marnier er door roeren
- Boven kom 2 eieren splitsen. Eidooiers worden niet gebruikt.
- Eiwitten heel stijf kloppen en ineen andere kom de slagroom halfstijf.
- Slagroom heel voorzichtig door het eiwit kloppen en in koelkast 10 min laten opstijven.
- Intussen de schijven in kleine stukjes snijden ( 7 schijven. 3 heel houden voor garnering).
- De stukjes door het puddingmengsel scheppen.
- Vorm invetten en pudding in de vorm scheppen en in ongeveer 3 uur laten opstijven in de koelkast.
Zo gaat het zeker wel lukken!