NPO Radio 5

Heel Holland Bakt: Nog 4 over

  1. Nieuwschevron right
  2. Heel Holland Bakt: Nog 4 over

De bakkers waren erg aan elkaar gewaagd tijdens de uitzending van afgelopen zondag. Elk foutje was gevaarlijk en de vulling van de bokkenpootjes droop over de aanrechten...

Onverwacht

Janny en Robert hadden het moeilijk deze week, want het niveau van de bakkers lag erg dicht bij elkaar. Na lang beraad moest Aat naar huis. Dit had hij niet aan zien komen. "We waren erg aan elkaar gewaagd en daarom was het lastig in te schatten. Je staat elke week weer op nul en dan draait het om de kleine dingetjes."

Druipende vulling

Bokkenpootjes bakken bleek nog niet zo makkelijk. De vulling van van de koekjes werd bij bijna niemand stijf genoeg en dat resulteerde in een hoop rampzalige bokkenpootjes. Martine was de enige die stond te stralen achter het aanrecht. Het bakken van de bokkenpootjes was echt haar ding. Aat was teleurgesteld in zijn eigen resultaat. "De bokkenpootjes waren slecht voor mijn doen. Ik ben een echte koekjesman."

Bijzondere smaken

Als spektakelstuk moesten de bakkers een piramide maken. De aparte smaken werden uit de kast getrokken. Serena ging voor vlierbloesem en Michiel maakte zelfs gebruik van olijf. Aat speelde op safe met chocola en framboos. "De smaken van de piramides waren zo goed en die van mij was duidelijk minder."

Bakken in de genen

Aat is opgegroeid in een bakkersfamilie waar hij zichzelf het vak aanleerde. "Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan en het bakken blijft er na het programma zeker in."

Beluister het hele gesprek:
Wekker-Wakker!
Presentatie: Manuëla Kemp
ma-vr 07:00-10:00