NPO Radio 5

5 keer Maggie MacNeal

  1. Nieuwschevron right
  2. 5 keer Maggie MacNeal

De Nederlandse zangeres Sjoukje Smit, ook bekend als Maggie MacNeal, viert op 5 mei haar 66e verjaardag! Tijd voor een felicitatie met 5 van haar hoogtepunten.

How Do You Do?

De jonge Sjoukje Lucie van ’t Spijker wordt ontdekt door Hans van Hemert, en neemt uiteindelijk de 'internationale' naam Maggie MacNeal aan, wanneer ze wordt gekoppeld aan zanger Willem Duyn. Het duo Mouth & MacNeal scoort hun eerste hit 'Hey You Love' in 1971. Maar het vrolijke 'How Do You Do' is een nog grotere knaller:

Net onder Waterloo

In 1974 schitteren Mouth & MacNeal voor het Europese publiek met een Top 3 positie in het Songfestival! Tja, ze hadden ook ABBA als concurrentie... 'Ik Zie Een Ster' is voor lange tijd het laatste wapenfeit van het kort daarna opbrekende duo:

Terug Naar Nederlands

In 1975 begint MacNeal als solo artieste de Maggie MacNeal Band en schakelt over naar haar moerstaal: met liedjes als 'Terug Naar De Kust' behaalt ze eveneens commerciële successen:

Amsterdam

Ook Sjoukje mag ons land voor de tweede keer vertegenwoordigen in het Eurovisie Songfestival, dit doet ze met het door schrijfpartners Alex Alberts, Frans Smit en Robert Verwey gepende lied 'Amsterdam'. Maggie zoet het als aangewezen kandidate zeker niet onaardig met een vijfde plaats:

Een Dutch Diva

In de nieuwe eeuw vormt Maggie met Marga Bult en Sandra Reemer de 'Dutch Divas', waaruit onder meer deze single uit voortkomt:


Van harte gefeliciteerd Sjoukje!