NPO Radio 5

Krijsen, gillen, huilen: 6 momenten

  1. Nieuwschevron right
  2. Krijsen, gillen, huilen: 6 momenten

The Beatles, Elvis Presley, Cliff Richard, overal waar artiesten aankomen zijn er fans die er van dromen om een glimp op te vangen van hun idool. Op 7 februari werden The Beatles ontvangen door 3000 gillende fans. Dit is een lijstje vol fans.

The Beatles

Vlucht Pan Am Flight 101 kwam op 7 februari 1964 aan in New York met de legendarische Beatles aan boord. Het was hun eerste keer dat de Britse jongens in Amerika zouden optreden, hun aankomst was er een om nooit te vergeten. Ruim 3000 fans waren op de muzikanten afgekomen om hen te begroeten. Hier een kort nieuwsverslag van een Amerikaanse nieuwszender met beelden van die aankomst:

Onderbroeken om je oren

Als grote artiest krijg je soms te maken met best wel vreemde dingen. Soms wordt er een beertje gegooid, dan liefdesbrieven, maar ook ondergoed. En dat laatste, dat gebeurt nog steeds bij Sir Tom Jomes. Bekendheid heeft ook zo zijn nadelen.

The King of Pop

Michael Jackson alias The King of Pop heeft tijdens zijn shows ook een boel ontroerende momenten meegemaakt met zijn fans. Zo stond hij er om bekend dat hij graag fans op het podium liet komen. In deze video is er een compilatie van een aantal momenten dat Michael zijn fans omhelst. Dit vraagt natuurlijk om huilen van geluk.

Doe Maar

De Nederpop kreeg pas echt voet aan de grond met de komst van de band Doe Maar. De jongens zongen over de problemen die ze hadden. Hits als 'De Bom', 'Doris Day' en 'Pa' scoorden hoog in de hitlijsten en dat zorgde ook voor een hoop fans die zich herkenden in de problemen die Doe Maar bezong in hun liedjes. In de documentaire over de band Dit is Alles vertellen de muzikanten over hun ervaringen van de band en hoe ze omgingen met soms ietwat extreme fans.

Rod Stewart

Een lekker ding, zo omschrijven veel fans hun grote idool Rod Stewart. Als artiest moet je natuurlijk goed met je fans omgaan en dat vergt soms ook veel geduld. Gelukkig is Rod niet de kwaadste en zelfs wanneer hij voorbij rijdt in een auto, of wanneer je hem treft op het vliegveld, kun je hem gerust om een handtekening vragen of even met hem op de foto. Dus Rod Stewart fans zoek hem op en sla je slag!

Cliff Richard

Tot slot in het rijtje sympatieke artiesten: Cliff Richard. Cliff is niet de ergste en is blijkbaar wel in voor een grapje. De 'Living Doll' zanger verrast graag fans en zo ook in dit oude filmpje uit 1980/81:

Bent u ook fan van een bepaalde artiest of heeft u ook wel eens huilend bij een concert van uw idool gestaan? Laat even een reactie achter!