NPO Radio 5

Alpe D'HuZes weer succes in 2016

  1. Nieuwschevron right
  2. Alpe D'HuZes weer succes in 2016

In Frankrijk beklimmen duizenden toppers op 2 juni de Alpe D'Huez om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Presentator Bert Kranenbarg was ter plaatse & deed bij ons verslag.

Live verslag

Volg op donderdag 2 juni de gebeurtenissen in Frankrijk! Bert Kranenbarg zal ons vertellen over de sfeer, mensen & natuurlijk het eindbedrag van Alpe D'HuZes 2016!

In de vroege ochtend van Wekker-Wakker! belden Henk & Manuëla met Bert, die letterlijk met zijn hoofd in de wolken staat:

Een goed doel

'Opgeven is geen optie!' is het motto van Alpe d’HuZes. Dat betekent dat Alpe d’HuZes zich inzet voor de patiënt, zonder er zelf beter van te worden. Al het geld dat wordt opgehaald, gaat voor 100% naar onderzoek- en implementatieprojecten met betrekking tot kanker. Sinds 2014 is KWF ook geheel verantwoordelijk voor de besteding van de opbrengsten.

Spanning vooraf

In Tijd voor MAX Radio vertelde een deelnemer aan de vooravond van de actie over de klus die hem te klaren staat. De sfeer op de berg is uniek: het dorpje waar alles gebeurt heeft 2800 inwoners, maar op dit moment zijn er 6000 Nederlanders.

Geen boswandeling

Bert Kranenbarg heeft de rit al 10 keer verslagen en 'm ook eens gefietst... maar wandelen kan ook. Het is wel pittig! Hij sprak met twee dames die er prima doorheen lijken te komen.

Een mooi getal

In Volgspot wilde Hijlco meteen het voorlopige eindbedrag weten! Ruim 10 miljoen euro is er bij elkaar geklommen. Hoe keek Bert terug op de dag?


Alpe d'HuZes
Verslag: Bert Kranenbarg
Donderdag 2 juni