NPO Radio 5

Rod Stewart: Niet te stoppen

  1. Nieuwschevron right
  2. Rod Stewart: Niet te stoppen

Geestige gastoptredens, een slimme reclame & experimenteel nieuw album in de planning; die Rod Stewart gaat als een speer!

Wie had gedacht dat de in 1945 geboren Londenaar zoveel in zijn mars had? Een loopbaan van ruim 45 jaar, zo'n 30 hitsingles en onbreekbare sekssymbool status waren misschien wel een voorbode... Anno 2015 zet Rod zichzelf nog altijd in de schijnwerpers. Belangrijkste kenmerken zijn muziek en een gezonde dosis humor.

Karaoke in de auto

Voor het Amerikaanse programma The Late Show With James Corden wordt in een auto met 'The First Cut Is The Deepest' meegezongen, gelachen en zelfs gerapt. Rod vindt het allemaal goed en vertelt openhartig over rock & roll, gevulde hotelkamers & dat legendarische haar:

Rod in de remix

Heeft u 'm al gezien? Stewart weet zich met de grootste artiesten van nu te meten: in een TV spot voor nieuwerwetse feestsauzen wordt zijn 'Da Ya Think I'm Sexy' door wereldberoemde DJ Afrojack in een nieuw jasje gestoken. Het lijkt de Celtic-fan niet te deren...

Another Country

In oktober brengt Rod Stewart zijn alweer 30e(!) album uit: Another Country. Voor zijn nieuwe plaat liet de zanger zich inspireren door actuele gebeurtenissen en experimenteert hij haar eigen zeggen met ska, Keltische geluiden en reggae. Een voorproefje is 'Love Is':


Wat is uw favoriete plaat van Rod Stewart?