NPO Radio 5

Voor de overlevenden, deel 2

  1. Nieuwschevron right
  2. Voor de overlevenden, deel 2

2015 betekende ook het afscheid van wat geliefde artiesten. We zetten er nog 5 in het zonnetje.

Drs. P

Een tovenaar met woorden, en goed voor hard gelach: Heinz Hermann Polzer schreef, componeerde, trad op, dichtte en was letterkundige! Zijn klassiekers 'Dodenrit', 'Veerpont' en ' Knolraap En Lof, Schorseneren En Prei' zijn cultureel erfgoed. Drs. P. overleed op 13 juni 2015:B.B. King

Zeg je blues, dan zeg je vroeger of later B.B. King: hij en zijn gitaar Lucille zijn overladen met prijzen, vereringen en nakomers: Met 89 jaar werd hij op 14 mei in de dood onsterfelijk. Geniet hieronder van 11 minuten lang 'The Thrill Is Gone':

Demis Roussos

De Griekse zanger, bekend van onder meer zijn werk met Aphrodite's Child en hits als 'Forever And Ever' is in januari op 68-jarige leeftijd overleden. Met zijn kenmerkende stem belkom hij meermaals de hitlijsten, zoals ook met deze zomerdroom 'Forever And Ever':

Albert West

Zijn grote vriend Albert Hammond was bij de uitvaart van deze Bosschenaar aanwezig... Albert West was een van de grote sterren in ons land, met hits als 'You And Me', 'Gimmy Come Lately' en dit duet:

Percy Sledge

In deze video kondigt niemand minder dan Otis Redding het hartverscheurende 'When A Man Loves A Woman' aan: Percy Sledge overleed op 14 april jongstleden: