NPO Radio 5

Kent u deze pareltjes nog?

  1. Nieuwschevron right
  2. Kent u deze pareltjes nog?

Voor elke grote hit die we ons nog herinneren, zijn er talloze minder bijgebleven prachtliedjes. Bijvoorbeeld deze 4 ex-Alarmschijven. Misschien vroeg u ze wel aan in de disco, het caf

Laat deze platen je inspireren: Stuur een lied in voor de Jukeboxweek!

No Time

De Canadese rockband kennen we allemaal wel van liedjes als 'Clap For The Wolfman' en 'American Woman'. 'No Time' is in 1970 de Alarmschijf, hier compleet met psychedelische videoclip:

Cachaca Mechanica

Deze aparte eendagsvlieg was ook geen grote hit, maar op radio en televisie te zien in de zomder van '76! Erasmo Carlos, hier in tuinbroek, was vooral in Brazilië een bekende artiest:

Superstar

Dit lied van de Carpenters uit '71 wordt minder vaak gedraaid dan 'Jambalaya' of 'Close To You' maar is minstens net zo mooi. Onder meer Leon Russell schrijft dit lied over een vrouw die valt voor een beroemde muzikant. Uiteindelijk wel een top 20 hit in Nederland:

Let Us Try

Robert Long zong niet alleen in Unit Gloria Engels, ook als solo-artiest, zoals bij zijn eerste plaat alleen, 'Let Us Try' uit 1973. Later zou hij met succes overstappen naar zijn moerstaal, al was dit een Top 20 hit: