NPO Radio 5

Reet Petite bestaat 58 jaar

  1. Nieuwschevron right
  2. Reet Petite bestaat 58 jaar

Op 8 september 1957, vandaag precies 58 jaar geleden, bracht Jackie Wilson zijn eerste solo-single 'Reet Petite' uit. Dat was het begin van een groot succes voor de artiest.

David Bowie

Het nummer is de eerste grote hit die Wilson alleen zong. Het lied is dan niet alleen populair onder fans maar ook andere artiesten gebruiken het als inspiratie voor hun nummers. Onder meer David Bowie noemt de titel in zijn nummer 'Red Money'. Hij zingt: "I was really feeling good, Reet petite and how'd ya do."

Van Morrison

Van Morrison schrijft het liedje Jackie Wilson said (I'm in heaven when you smile). Morrison is geïnspireerd door een zin in 'Reet Petite' en schrijft er het nummer over. Van Morrison zegt later zelfs dat hij in zijn zang ook beïnvloed is door de soulzanger.

Opnieuw populair

Wilson overleed aan een hartaanval in 1975, maar 'Reet Petite' werd in de jaren '80 opieuw heel erg bekend door een animatiefilmpje waarin een poppetje gemaakt van klei te zien is. Door de plotselinge populariteit komt het nummer in Nederland in '87 voor twee weken achter elkaar op nummer 1 in de top 40 te staan.