NPO Radio 5

Erica is terug

  1. Nieuwschevron right
  2. Erica is terug

Na een lange revalidatie vindt ze dat het nu weer tijd is om aan de slag te gaan. Ze was te gast bij TinekeShow om te vertellen over haar plannen.

Dalai Lama

Erica Terpstra is heel ziek geweest en weet zich ook niet meer alles te herinneren van haar tijd in het ziekenhuis. Hierna komt ze in een militair revalidatiehuis terecht waar ze buiten bereik van de pers rustig weer kan revalideren. Al die tijd is ze nooit bang geweest om dood te gaan. "Ik heb ooit eens de Dalai Lama geïnterviewd en gevraagd of hij bang was voor de dood. Hij zei dat het is als het uittrekken van een versleten jas en het aantrekken van een nieuwe jas en dat gevoel had ik eigenlijk ook. Dat is zeer rustgevend."

Erica op Reis

Lopen gaat nog steeds niet zoals vroeger, maar Erica Terpstra is er helemaal klaar voor om de draad op te pakken. Over twee maanden begint ze met de opnames voor een nieuw seizoen Erica op Reis en ze zit alweer vol mooie plannen. "Ik zou zo ontzettend graag naar Myanmar willen. We maken eerst een lijst met plekken en dan gaan we kiezen. Ik wil bijvoorbeeld ook weleens naar de binnenlanden van Suriname. Dat lijkt me zo mooi."

Beluister het hele interview met Erica Terpstra hier terug:


TinekeShow
Presentatie: Tineke de Nooij
ma-vr 12:00 - 14:00