NPO Radio 5

Terugblik 2020: We'll Meet Again

  1. Nieuwschevron right
  2. Terugblik 2020: We'll Meet Again

Weet je nog? Op 5 mei was Henkjan Smits live te volgen in een reis door Nederland. Je volgde het op NPO 1 Extra, NPO 1 en NPO Radio 5. Wat maakte hij mee?

Kennis en gevoel

Henkjan Smits bezocht onder andere Gorinchem, Tiel, Wageningen en het Airborne Museum in Oosterbeek om mensen te verrassen met een optreden, 'Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder' op unieke wijze te horen en op een historische plaats kennis op te doen.

In Haandrikman! vertelde Smits hoe het is om door ons mooie, maar verstilde Nederland te rijden in een Volkswagen busje:

We'll Meet Again

Het belangrijkste wat Henkjan hoopte te bereiken was iets goeds te doen, een hart onder de riem te steken. Dat gebeurde onder andere bij verzorgingstehuis St. Barbara, waar een optreden van Jan Rietman en Anita Meyer was gepland:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Airborne Museum in Oosterbeek

Ook maakte Henkjan een stop bij het Airborne Museum in Oosterbeek. Dat is een bijzondere plek, want deze museumvilla was het Brits Hoofdkwartier tijdens de Slag om Arnhem in 1944. Vlak voor de corona-lockdown was het museum net klaar met een 3-jarige renovatie binnen en buiten. Niemand heeft dus nog de nieuwe tentoonstelling en de binnenkant van het gebouw kunnen zien. Henkjan sprak met Fred de Graaf. Aansluitend zong Stef Bos zijn Bevrijdingslied 'Daarom Zijn Wij Vrij'.

Als je dit bijzondere museum een hart onder de riem wil steken, klik dan op deze link!


Uitzending gemist

Van een beiaardier tot een historische locatie...

Vrijheid vind je overal!

Bekijk alle filmpjes van Henkjans reis >>