NPO Radio 5

Paul de piraat

  1. Nieuwschevron right
  2. Paul de piraat

Misschien heb je de foto al gezien op internet: De nu 74-jarige muzieklegende Paul McCartney krijgt een rolletje in de grootste film van het jaar.

Pirates Of The Caribbean

Het begon als een populaire pretpark-attractie, maar inmiddels hebben de Pirates Of The Caribbean-films van Disney al miljoenen dollars (en euro's) opgestreken. Het vijfde deel van de serie verschijnt deze zomer. Een impressie:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Johnny Depp en zijn 'vader'

De hoofdrolspeler van de spektakelfilms is kapitein Jack Sparrow, gespeeld door acteur Johnny Depp. De flamboyante dronkenlap weet met humoristische one liners, sterk zeemanschap en een portie geluk bijzondere avonturen te overleven. Het was nooit een geheim dat Depp zich liet inspireren door rockster Keith Richards (denk aan de hoofdband en lichaamstaal).

Uiteindelijk is Richards zelfs overgehaald om een rol te spelen in een Pirates film, en wel als de vader van hoofdrolspeler Jack Sparrow. De gelijkenis is duidelijk:

(foto: Disney)

Het witte doek

Over de inhoud of grootte van zijn rol wordt nog mysterieus gedaan. Het is dus afwachten hoe McCartney er het op beeld vanaf zal brengen. Zijn laatste acteerklus was namelijk een tijdje geleden...

foto: Disney