NPO Radio 5

Gefeliciteerd, Benny

  1. Nieuwschevron right
  2. Gefeliciteerd, Benny

ABBA-toetsenist en schrijver van hits Benny Andersson is 16 december jarig (69)! Bekend van meer dan alleen dat onsterfelijke viertal...

The Hep Stars

In 1968 staat 'Sunny Girl' van The Hep Stars op #4 in onze hitlijst. Een lied geschreven door Benny Andersson, en een van de grootste hits van deze Zweedse hitgroep uit de jaren '60:

Chess

De musical Chess, geschreven door Tim Rice met Benny en ABBA-vriend Bjorn Ulvaeus, zorgt in 1984 voor wat successen in de hitlijsten: 'One Night In Bangkok' van Murray Head en 'I Know Him So Well' van Elaine Paige en Barbara Dickson:

Een nieuw jasje

De grootste hits van ABBA worden in 2007 het grote scherm op getorpedeerd. De hitmusical Mamma Mia! wordt verfilmd, en hiervoor verleent Andersson bij de productie van heropnames maar al te graag zijn medewerking. En ja hoor: met die 'oude hits' winnen Ulvaeus en Andersson meerdere filmprijzen!

Zijn eigen orkest

Met een muzikaal erfgoed waar je u tegen zegt zou pensioneren natuurlijk kunnen! Maar Benny is nog altijd op het podium te vinden, en wel met BAO: Benny Anderssons Orkester. Bekijk een video uit 2011: