NPO Radio 5

Hilmar Mulder aan top bij Libelle

  1. Nieuwschevron right
  2. Hilmar Mulder aan top bij Libelle

Hilmar Mulder is nog maar net de nieuwe hoofdredactrice van Libelle. Ze heeft al heel wat bladen op haar naam staan en was woensdag te gast bij de TinekeShow.

Vrouwenbladen

Het lijkt een grote stap van de glossy's en modebladen naar de Libelle, maar niet voor Hilmar. "Ik ben er zelf mee opgegroeid, bij ons thuis lag de Libelle elke week in de brievenbus. Ik heb bij heel veel verschillende bladen gewerkt, maar de rode draad daarin was altijd vrouwenbladen." Het is niet de eerste keer dat ze voor een weekblad werkt dus de manier van werken is ze wel gewend. "Als je eenmaal bij een weekblad hebt gewerkt, dan krijg je de smaak wel te pakken. Elke dag een deadline, ik houd ervan."

Geen kille glossy

De echte Libelle lezer hoeft niet bang te worden dat de gezellige Libelle die ze kennen een kille glossy wordt. "Glossy's zijn vaak wat afstandelijk, maar de Libelle is heel persoonlijk en staat dichtbij. De vrouwen voor wie wij schrijven, staan in het hart van de maatschappij. Een tijdschrift gaat ook met zijn tijd mee. Vrouwen moeten in hun blad de wereld om zich heen tegenkomen en die wereld veranderd voortdurend.

Luister hier het hele interview met Hilmar Mulder terug:


TinekeShow
Presentatie: Tineke de Nooij
ma-vr 12:00 - 14:00