NPO Radio 5

Podcast-tip: Jeroen van Merwijk

foto: Jeroen van Merwijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast-tip: Jeroen van Merwijk

De zanger, schrijver en cabaretier overleed 3 maart jongstleden. In deze afleveringen van podcast Andermans Veren Extra komt hij weer eventjes tot leven.

Jeroen van Merwijk

In deze 2 podcastafleveringen hoor je een interview tussen Andermans Veren presentator Kick van der Veer en Jeroen van Merwijk uit 1995 in Klein Bellevue, t.g.v. het 100 jarig bestaan van het Nederlandse cabaret.

Toon Hermans, Erik van Muiswinkel, Cees Rutgers, Bert Klunder, Hans Dorrestijn, Harrie Jekkers, Gerard Reve en anderen; zijn visie op het vak van cabaretier blijkt in al die jaren exact hetzelfde te zijn gebleven. Hoe trouw hij is gebleven aan zichzelf en aan de mensen die hij bewondert blijkt uit deze podcast.

Dit interview is – op een paar citaten na – nooit eerder uitgezonden:

EXTRA: In gesprek met Jeroen van Merwijk deel 1

EXTRA: In gesprek met Jeroen van Merwijk deel 2

Andermans Veren Extra

Presentator Kick van der Veer (Andermans Veren) duikt exclusief voor deze extra podcast dieper in allerlei kleinkunst-thema’s en het werk van diverse artiesten. Zo komen onderwerpen als seks en discriminatie voorbij (die voor het radioprogramma wat minder geschikt zijn) en gaat Kick de grens over, op zoek naar de geschiedenis van de kleinkunst in Vlaanderen.

Iedere dinsdag verschijnt een nieuwe aflevering online.

Gerelateerde podcast

Andermans Veren

Andermans Veren

Wat is een podcast?

Een podcast kan van alles zijn: Een interview met een bekende Nederlander, een spannend hoorspel, een documentaire over een artiest of een achtergrondreportage. Sommige podcasts zijn series met een begin en einde, anderen staan op zichzelf. Ook verschillen podcasts in lengte, van 10 minuten tot langer dan een uur!

Wanneer je je in een app abonneert op een podcast krijg je bij nieuwe afleveringen een handige melding dat er een nieuwe aflevering voor je klaar staat. Deze kan je dan downloaden en beluisteren wanneer je wilt.

Je vindt podcasts inmiddels op verschillende sites, platforms en apps, zoals op deze site, de NPO Radio 5 app of via andere podcast aanbieders zoals o.a. Spotify, Apple Podcasts, NPO Luister en Google Podcasts.