NPO Radio 5

Keith Richards, onvermoeibaar

  1. Nieuwschevron right
  2. Keith Richards, onvermoeibaar

De gitaarlegende is 72 geworden. Keith Richards is nog altijd het bewijs dat rock & roll geen leeftijd kent!

Met dank aan zijn grootvader

In dit video-interview vertelt de kettingrokende Richards over zijn opa, die zowel gitaar als saxofoon speelde. Als kind bleef de kleine Keith maar naar zijn gitaar op de muur staren. "Als je er bij kan", zei opa, "mag je er mee rommelen". Uiteindelijk was zijn eerste rif 'Malaguena':

Onder invloed

Invloedrijk als hij is voor andere muzikanten en gitaristen, Keith Richards heeft heel wat verruimende middelen ingenomen: "Ik heb geen problemen met drugs, alleen met politieagenten", vertelde de man ooit. In deze video is te zien dat er zelfs heel even een gevangenisstraf van 7 jaar boven het hoofd hing:

Glimmer Twin

Hét geluid van The Stones had zonder Keith, een van de 2 'Glimmer Twins' niet bestaan. Een van Richards' favoriete Stones-liedjes is 'Street Fighting Man'; "het eerste lied dat ik schreef gebaseerd op een geluid in mijn hoofd waar ik last van had [...] zo'n lied waarvan je houdt":

2015

Het was een goed jaar voor Richards, met een goed ontvangen solo-album, op toer met de Stones & een hoofdrol in de geroemde Netflix-documentaire Under The Influence waarin hij openhartig als altijd is:

1. 'Run Rudolph Run'

De uitsmijter is speciaal voor de feestdagen Een van zijn eerste uitgaves was de Chuck Berry coversingle 'Run Rudolph Run'. Chuck Berry geldt als een van zijn grote helden: