Goeiedag Haandrikman!
MAX

Aftellen naar het Songfestival: Waterloo

foto: ANP/MAXfoto: ANP/MAX
  1. Nieuwschevron right
  2. Aftellen naar het Songfestival: Waterloo

Het Eurovisie Songfestival in Rotterdam komt steeds dichterbij. Over 19 dagen is het zo ver. Liefhebber Bert Haandrikman blikt vooruit én terug op het songfestival met zijn favoriete songfestivalliedjes uit zijn collectie.

Een historisch moment in de geschiedenis van het Eurovisie Songfestival is het jaar 1974. De Nederlandse inzending van dat jaar was Mouth & MacNeal met I see a star. Het liedje eindigde op de derde plek, maar werd na het festival wel een hit in Europa.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De winst dat jaar was voor ABBA met Waterloo. Het begin van een zegetocht die z'n
weergave niet kende. Toch had het allemaal heel anders kunnen lopen.

Björn & Benny, Agnetha & Anni-Frid probeerden een jaar eerder al tot de finale van het songfestival door te dringen, maar kwamen met Ring Ring niet verder dan een derde plek in de Zweedse voorronde. Toen ABBA in 1974 opnieuw een gooi deed naar deelname werd er getwijfeld tussen het liedje Hasta Mañana en Waterloo.

Of ABBA met Hasta Mañana hoog was geëindigd zullen we nooit weten. Gelukkig werd er gekozen voor Waterloo en won de Zweedse groep het Eurovisie Songfestival van 1974.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

ABBA wint het songfestival van 1974

Bert telt af naar het Eurovisie Songfestival

Meer over het Eurovisie Songfestival hoor je iedere werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur in Goeiedag Haandrikman! en vind je op Berts Facebook en Instagram.